http://universal-tutorial.tk/
Bine Ati Venit!

Cum instalam Windows 7

In jos

Cum instalam Windows 7

Mesaj Scris de Vizitato la data de Mier Dec 29, 2010 12:01 am

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam cum instalam sistemul de operare Windows 7 fara ca acesta sa mai creeze partitia de 100MB. Dupa cum stiti, in momentul instalarii Windowsului 7, acesta ne va crea o partitie de 100MB pe langa partitia C obisnuita. Partitia de 100MB este practic ascunsa si nu va aparea in My Computer insa daca vom da click dreapta pe iconita Computer si vom alege din meniul contextual functia Manage, la Disk Management, o sa observam ca pe langa partitiile obisnuite C, D etc, mai avem si o partitie de 100MB. In aceasta partitie sunt tinute practic fisiere de sistem, fisiere de boot cu ajutorul carora Windows 7 booteaza in momentul pornirii. Daca o sa stergeti partitia de 100MB o sa aveti supriza ca sistemul vostru de operare nu va mai boota. Daca Windows XP si Vista isi puneau fisierele de boot in partitia C, Windows 7 se pare ca este mai incapatanat si isi creaza o partitie separata pentru boot. Mie unul aceasta “procedura” aleasa de cei de la Microsoft mi se pare putin agresiva si pot spune ca ingradeste putin libertatea utilizatorului desi scopul acestei partitii este acela de a accesa mult mai usor fisierele folosite frecvent. Aceasta partitie mai este folosita si de BitLocker in cazul in care dorim sa criptam partitia C. Utilizatorii ce nu au experienta in acest domeniu, nu vor sti sa scape de aceasta partitie de 100MB, partitie care va impedica utilizatorul sa instaleze Windows XP sau Windows Vista. Despre instalarea Windows XP sau instalarea si optimizarea Windows Vista noi avem deja tutoriale.
Si totusi, cu toate politicile Microsoft si cu toate “hotararile” de a face utilizatorii sa ramana cu Windows 7 pe vecie, noi tot am gasit o metoda de a scapa de partitia de 100MB pentru a putea instala orice sistem de operare dorim fie el Windows sau Linux, pentru ca e calculatrul nostru si noi avem dreptul si puterea de decizie sa alegem ce sistem de operare vrem.
Care este avantajul inlaturarii acestei partitii?
Ei bine, vom putea crea un backup mult mai usor ne mai fiind nevoiti sa facem backup si partitiei de 100MB, partitie care va deruta un utilizator simplu la crearea unui backup cu ajutrul unui soft de backup. Vom putea instala, asa cum am spus si mai sus, orice sistem de operare dorim. Vom putea avea multiboot avand posibilitatea sa managriem mult mai usor sistemele de operare si vom putea chiar edita fisierul de boot pentru a seta ordinea si sistemul ce dorim sa fie primul in lista de boot, fisierele de boot fiind acum in partitia C vor putea fi usor accesate si modificate.

Vizitato
Vizitator


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum