http://universal-tutorial.tk/
Bine Ati Venit!

Biografie John Cena

In jos

Biografie John Cena

Mesaj Scris de Vizitato la data de Mier Feb 02, 2011 2:23 am

John Felix Anthony Cena[1] (n. 23 aprilie 1977, West Newbury, Massachusetts, SUA)[2] este un actor american, cântăreţ de muzică hip hop şi wrestler. În prezent este angajat al World Wrestling Entertainment (WWE) făcând parte din divizia Raw.
John Cena

În afara ringului de wrestling, Cena a lansat albumul de muzică rap You Can't See Me, care a debutat în clasamentul american Billboard 200 pe poziţia 15,[3] dar a jucat şi în filmele The Marine (2006) şi 12 Rounds (2009).[4][5] De asemenea, a avut şi câteva aparaţii în emisiuni televizate, incluzând aici Manhunt, Deal or No Deal,[6] MADtv, Saturday Night Live şi Punk'd. Cena a fost şi concurent al Fast Cars and Superstars: The Gillette Young Guns Celebrity Race, unde a ajuns în runda finală înainte să fie eliminat, plasându-se al treilea.[7]
Cariera

Cena şi-a început cariera de wrestler în anul 2002, la Ultimate Pro Wrestling (UPW), sub numele de „Prototype”. După UPW a semnat un contract cu WWE. World Wrestling Entertainment 2003 John Cena are un meci la Backlash cu Brock Lesnar unde Lesnar isi pune centura WWE la bataie dar Cena pierde acest meci si aceasta sansa la titlu La Judgement Day John Cena face echipa cu cei de la FBI si se infrunta cu Chris Benoit,Rhino si Spanky.. Cena si echipa FBI castiga meciul La Vengeance 2003 John Cena se infrunta cu The Undertaker unde Cena pierde acest meci La Velocity John Cena se infrunta cu American Dragon unde Cena castiga meciul La No Mercy John Cena castiga meciul cu Kurt Angle
World Wrestling Entertainment
2004

Începând din 2004, popularitatea lui Cena a început să crească. La începutul anului a participat la pay-per-view-ul anual Royal Rumble. Acesta a rămas printre ultimi 6 în ring, dar a fost eliminat de Big Show. După eliminare, a început o feudă între el şi Big Show, rezultând câştigarea titlului Statelor Unite de către Cena la WrestleMania 20 după o lovitură cu lanţul şi un FU. John Centura i-a fost luată de Kurt Angle, pe atunci managerul general al Smackdown-ului, după ce Cena l-a lovit accidental. Şi-a recâştigat titlul într-o înfruntare de tipul „Best of 5” împotriva lui Booker T.

Cena a pierdut titlul din nou, de data aceasta în faţa lui Carlito chiar în meciul de debut al acestuia. Acest lucru a fost transformat într-un unghi, pretinzând că Cena ar fi fost înjunghiat de Jesus, paza de corp a lui Carlito. În realitate Cena a luat această pauză pentru a filma producţia „WWE Films The Marine”. Revenit în ring, Cena recâştigă centura Statelor Unite.
2005

Cena a participat în meciul de tip Royal Rumble în ianuarie, unde a rămas în ring cu Batista, elimininându-se amândoi simultan. Vince a ordonat repetarea meciului din momentul în care cei doi s-au eliminat. În final, Batista a câştigat meciul.

După ce l-a învins pe Kurt Angle pentru a-şi asigura participarea în Main Event la WrestleMania 21, Cena l-a învins pe J.B.L. pentru a câştiga titlul WWE. El şi-a modificat centura, făcând-o similiară cu cea US. Pe 6 iunie, la RAW, John Cena a devenit primul wrestler selectat în anualul Draft Lottery, când Eric Bischoff l-a trimis din SmackDown în RAW.

La SummerSlam pe 22 august, Cena l-a învins pe Jericho într-un meci „You're Fired” pentru centura WWE, ţinând cont de interferenţa lui Big Show, făcându-i un low blow lui Cena. După meci, Kurt Angle a intrat în ring, atacându-l pe Cena.

După câteva săptămâni, Angle şi Cena au avut un meci la Unforgiven, unde Cena l-a lovit pe Angle cu centura WWE, pierzând prin descalificare, dar rămânând campionul WWE. Cei doi s-au întâlnit din nou la Survivor Series, unde Cena a câştigat curat.

Noaptea următoare, Big Show l-a trimis pe Cena în ring, contra lui Kurt Angle şi Chris Masters într-un meci de tip Triple Threat Submission pentru titlul WWE, unde Cena a câştigat facându-l pe Chris Masters să renunţe la meci, facând pentru prima dată cea de a doua sa manevră de final numită STFU.

Când Vince McMahon s-a întors la RAW, pentru a-l necăji pe Big Show în decembrie, Cena l-a ajutat pe Vince McMahon să îl scoată pe Big Show din peisaj, facându-i un FU.
John Cena cu centura WWE.
2006

Cena a reuşit cu succes să-şi menţină tilul WWE într-un Elimination Chamber în ianuarie la New Years Revolution. După meci, Vince McMahon a apărut în culise şi a anunţat că Cena va trebui să îşi apere titlul din nou, dar de data asta împotriva lui Edge. Cena a încasat două Spear-uri sângeroase de la Edge, fiind învins prin PinFall, iar Edge a devenit noul Campion WWE.

* Edge si-a pus geanta Money in the Bank si a reusit sa devina pt prima data campion wwe

Trei săptămâni mai târziu, după ce şi-a pierdut titlul, Cena l-a înfrânt pe Edge la Royal Rumble pentru a recâştiga titlul înapoi. John Cena avea să facă la WrestleMania 22 meciul vieţii oprindu-l pe „Asasinul cerebral” să câştige încă un titlu WWE. Triple H are 10 titluri mondiale câştigate în carieră. Publicul a început să îl placă pe Cena după PPV-ul Backlash când a început să lupte alături de Shawn Michaels în meciuri contra Spirit Squad. După ce Cena s-a oprit să mai lupte împotriva Spirit Squad, a început să lupte împotriva lui Rob Van Dam.

La RAW pe 22 mai, Rob Van Dam l-a provocat pe Cena l-a un meci pentru titlu, la PPV-ul care urma să vină, ECW - One Night Stand. La acel PPV, Cena a fost huiduit de toţi fanii, care aveau tot felul de obiecte „Anti-Cena”. Cena a fost vizibil afectat de către reacţia publicului care nu a fost perfect justificată, datorită faptului că acesta este un wrestler strălucit, şi a încercat să facă manevre care nu îi stăteau în fire numai ca să facă publicul să îl placă, deşi publicul din ECW iubeşte doar wrestlerii din acea federaţie, dar publicul i-a răspuns încercărilor lui cu „You still suck” şi veşnicul „BOOO”. Cena şi-a pierdut titlul la acel eveniment când Edge a apărut de sub apron şi i-a făcut lui Cena un Spear peste masă, iar Rob Van Dam i-a aplicat un Five-Star Frog Splash. Cu doi arbitri făcuţi Knockout (primul lovit de Cena, iar al doilea de Edge), Paul Heyman, care nu avea voie să intre în ring, totuşi a intrat numărându-l pe Cena până la 3 şi oferindu-i lui RVD prima sa centură WWE.

După ce Edge i-a luat titlul lui Rob Van Dam, Cena l-a provocat la un meci pentru centura WWE începând iar feuda. Dacă Cena câştiga, primea centura, dar dacă pierdea, era trimis din RAW în SmackDown. Meciul a fost ales de Edge, TLC, pentru că până atunci el nu mai pierduse un astfel de meci, şi a avut loc in Canada, ţara in care s-a născut Edge. El a acceptat meciul, în acel meci, Cena avea să îşi recapete titlul WWE de la Edge, facându-i acestuia un FU de pe o scară peste două mese. După meci şi-a repersonalizat centura.
2007

Anul 2007 este unul important pentru Cena. Chiar la începutul anului, el a avut un meci cu Kevin Federline, unde John a terminat meciul învins. Mai târziu, în acea noapte Cena s-a răzbunat pe Federline printr-un „body slamming” în spatele scenei. Tot la începutul lui 2007 John Cena a devenit primul care l-a invins pe Samoanul Buldozer, Umaga.

A avut nenumărate conflicte cu Regele Booker, Bobby Lashley, Randy Orton, Mick Foley, Great Khali, Umaga şi mulţi alţii. John Cena a devenit cunoscut în primul rând ca jucător de wrestling, dar în afară de timpul petrecut în ring, el face şi muzică. Şi-a interpretat cea de-a cincea melodie de intrare la Campionatul World Wrestling Entertainment, piesa „Basic Thugonomics”, piesa apărând şi pe albumul cu coloana sonoră a WWE, intitulat „WE Originals”. Un alt cântec al lui John Cena, „Untouchables” a apărut, de asemenea pe un disc soundtrack WWE - „Theme Addict”.

LP-ul de debut a fost înregistrat împreună cu vărul sau, Tha Trademarc şi se numeşte `You Can't See Me`. Primul single de pe acest material a fost `Bad, Bad Man`. Melodia a beneficiat de un videoclip, o parodie a culturii anilor ’80 si a show-ului de televiziune `The A-Team`. Cel de-al doilea single de pe „You Can't See Me” a fost „Right Now”.

John Cena a colaborat cu mai multe personalităţi din lumea hip hop-ului, printre care Bumpy Knuckles, 7L & Esoteric, MURS , E-40 şi Chingo Bling. Spre sfârşitul anului 2007 a pierdut centura în urma unei accidentări la braţul drept, iar noul Campion WWE este Ucigaşul de Legende andrei cristocea si edi paltanea
2008

Cena şi-a făcut o reîntoarcere neaşteptată în 27 Ianuarie 2008, fiind ultimul participant la meciul Royal Rumble. Acesta a câştigat aruncându-l pe Triple H peste coarda a 3-a dar a reusit sa mai scoata trei oameni pe Carlito,Chavo si Mark Henry. De asemenea obţine victoria şi într-un meci pentru centura mondială în martie la WrestleMania 24. Cena câştigă Royal Rumble-ul şi semnează un contract cu Randy Orton pentru „No Way Out” unde obţine victoria prin descalificarea lui Orton. Se va mai întâlni cu Randy şi cu Triple H (câştigătorul Elimination chamber la „No Way Out”) într-un Triple Threat Takeover la WrestleMania 24, unde Randy Orton va birui, profitând de John Cena care era inconştient datorită peedigre-ului lui Triple H. La Backlash, Cena a fost implicat tot într-un meci pentru centura WWE într-un Elimination Match în care au participat: JBL, Randy Orton şi Triple H. Acest meci a durat destul de mult până când Orton i-a descalificat pe Cena şi JBL, rămânând doar el şi Hunter, HHH câştigând centura WWE. La Judgment Day Triple H se va lupta cu Ucigaşul de Legende pentru centura WWE. Pe data de 23 Noiembrie 2008 la Survivor Series 2008 Cena se reîntoarce într-un meci împotriva lui Chris Jericho, pentru centura World Heavyweight Championship. Cena a câştigat centura făcându-i un FU lui Y2J. Anul 2008 s-a încheiat cu o altă victorie a lui Cena împotriva aceluiaşi Y2J la PPV Armageddon.
2009

* 2009 începe bine pentru John Cena, lansează un nou film WWE " 12 Rounds ". Va rula în cinematografe începând cu 17 aprilie. Cena are personajul prinipal din film, având ca rol un detectiv pe nume " Danny Fisher ". În film Cena va trebui să îşi salveze prietena care a fost răpită de " Baxter " care are legatură cu trecutul lui John Cena. Ca să îşi salveze prietena va trebui să termine cu succes 12 provocări, una mai grea ca cealaltă .

* No Way Out 2009 - John Cena intră campion în Camera Eliminărilor fiind sigur că şi pleacă campion, balanţa înclină spre el până la intrarea neaşteptată a lui EDGE după ce l-a eliminat din cursă cu un scaun în cap pe Kofi Kingston. Când i-a sosit vremea să intre John Cena în ring s-a năpustit pe Superstarul Necenzurat EDGE, l-a ridicat în spate să îi execute un FU dar a fost întâmpinat cu manevra lui Y2J de final, apoi de un 619 din partea lui Ray Misteryo şi într-un final suliţa lui EDGE care a facut pinul pe Cena eliminându-l din No Way Out mai apoi EDGE devenind noul campion .

* Dupa pierderea centuri World Heavyweight, John Cena îşi cere revanşa de la managerul general şi soţia lui EDGE, Vickie Guerrero. Ea nu-i dă această şansă, în schimb îi dă lui John Cena un alt meci la Smack Down cu Big Show. Cena avându-l în faţă pe Big Show dă tot ce poate în ring. Îl ia în spate şi îl execută pe Big Show cu FU şi tot atunci apare EDGE şi îi distrage atenţia, iar Big Show îl pocneşte cu pumnul său distrugător, învingându-l pe John Cena. În sfârşit Vicky se hotăreşte să îi acorde şansa la centura la Raw-ul următor. Pierde acel meci Cena, în urma unei auto-descalificări, iar Vickie îl anunţă pe noul pretendent la titlu, Big Show la WrestleMania 25. Cena nu lasă astfel lucrurile şi devastează semnarea contractului dintre Edge şi Big Show de la WrestleMania 25 , apoi la urmatorul Raw, Cena este introdus şi el în meciul de la WrestleMania 25 devenind un meci în trei de tipul triple threat meci : Edge vs Big Show vs John Cena .

* Cel mai mare show de wrestling din an se numeşte WWE WrestleMania, anul acesta este WrestleMania 25 aniversar , acolo se dispută un triple threat meci intre John Cena , Big Show , şi campionul mondial Edge. Cena reuseşte la WrestleMania 25 să îi învingă pe Big Show şi Edge, devenind noul campion mondial, adăugându-şi la palmares cel de-al 5-lea titlu mondial.

* La WrestleMania 25 Aniversary câştigă centura World Heavyweight după ce îi execută pe Edge şi Big Show cu un Atitude Adjustment iar Cena devine pt a sasea oara campion mondial al greilor

* La Backlash, în timpul meciului Last Man Standing cu Edge, în care îşi apăra centura World Heavyweight, intervine Big Show şi îl trece printr-un reflector, John Cena nemaiputând să se ridice, fiind numărat până la 10, fapt ce îl face să piardă centura în favoarea lui Edge.

* La Judgment Day câştigă în faţa lui Big Show, executând un Attitude Adjustment(FU).

* Dupa Judgment Day în RAW are loc un meci handicap împotriva Legacy cu partenerul lui Batista. Tot în acea seară se anunţă că la Extreme Rules va avea loc un meci împotriva lui Big Show (submisson match). În acea seară el a reuşit să învingă pe Legacy împreună cu Batista.

* La Extreme Rules îl învinge pe Big Show printr-un STFU intr-un meci in care trebuia sa iti faci adversarul sa cedeze un meci de tip Submisions.

* La Raw pierde şansa de a câştiga centura WWE într-un fatal-four-way cu Randy Orton(devine campion),Triple H si Big Show.

* La The Bash îl învinge pe The Miz printr-un STFU.

* La Night of Champions John Cena va participa într-un Triple Threath Match pentru centura WWE. La acest meci mai participă Triple H şi campionul WWE Randy Orton.Inainte de Night of Champions are un meci la echipe Triple H fiind colegul său vs The Legacy un Handicap Match. El cu Triple H reuşesc să câştige meciul. Însă la Night of Champions chiar dacă el şi Triple H au făcut echipă au pierdut meciul datorită intervenţiei puilor de viperă.

* La Breaking Point îl învinge pe Orton într-un superb meci de tipul I quit. Randy Orton domină cea mai mare parte a meciului chinuind-ul pe Cena, însă acesta nu cedează. Orton incearcă să-l facă pe Cena sa cedeze legând-ul cu nişte cătuşe de marginea ringului. John Cena scapă de cătuşe în final, îl leagă şi pe Orton cu aceste cătuşe, şi câştigă meciul printr-un STF modificat, devenind noul campion WWE.

* La urmatorul PPV, Hell In A Cell, se va infrunta din nou cu Randy Orton, intr-un meci Hell In A Cell.

* La Hell in a Cell isi pierde titlul in fata lui Randy Orton.

* La urmatorul PPV, Bragging Rights se va lupta din nou cu Randy Orton intr-un meci de tipul Iron-man. Conditia meciului este daca Randy pierde numai primeste revansa si daca Cena pierde se duce in Smack Down sau ECW.Cena il invinge pe Orton si astfel castiga centura WWE scapand in sfarsit de vipera care i-a pus atat de multe probleme.

* La urmatorul PPV,Survivor Series Cena se va lupta intr-un Triple Threat Match in care John Cena se va lupta cu cei doi membri din D-Generation X Triple H si Shawn Michaels.John Cena isi dovedeste din nou vitejia infrangandu-i pe cei doi si ramanand in continuare campion WWE.

* La WWE TLC,se va lupta cu Razboinicul Celtic Sheamus pentru Centura WWE intr-un meci de tip Tables Match,adica un meci cu mese.Dupa un meci echilibrat Cena cade prada propriei sale neglijente dupa ce incercand un FU de pe corzi peste masa cade doar el peste aceasta si astfel Sheamus devine noul campion WWE.Acesta ajungand in varful piramidei intr-un timp foarte scurt.Dupa infrangerea de la WWE TLC John Cena vrea o revansa si promite fanilor ca greseala facuta in fata lui Sheamus nu o va mai repeta.La evenimentul WWE Slammy Awards este declarat superstarul anului 2009 dupa ce il invinge intr-un turneu in prima runda pe CM Punk printr-un STFU si in finala pe Randy Orton care trecuse in turul anterior de fenomenul Undertaker.Cena reuseste victoria printr-un Attitude Adjustment [FU]acesta fiind al doilea dupa ce din primul Orton reusise sa iasa.Dupa primul meci cu CM Punk John promite fanilor ca nu va mai pierde nici un meci pana cand nu redevine campion WWE.La urmatorul Raw isi primeste mult dorita revansa dar din greseala pregatindu-l pe Sheamus de un Attitude Adjustment il loveste pe arbitru,iar acesta il descalifica pe Cena astfel campionul era acelasi ca si inainte si John isi incalca promisiunea de a nu mai pierde nici un meci pana nu redevine campion.La Raw John Cena primeste o sansa pentru a se infrunta din nou cu Razboinicul Celtic Sheamus unde invitatul special Mike Tyson le da o sansa la 3 luptatori Cena vs Orton vs Kingston, se pare ca Randy Orton reuseste sa castige acest Triple Threat unde Orton se va lupta cu Sheamus pentru centura WWE.John Cena va participa in meciul de 30 de oameni la Royal Rumble unde cine castiga acest meci de 30 de oameni se duce in Main Eventul de la cel mai tare ,,show,, din WWE Wrestlemania.. XXVI


2010

* La Royal Rumble Cena ajunge in ultimii doi adversarul sau fiind Superstarul Necenzurat Edge care revine dupa luni bune de absenta din cauza unei accidentari la tendonul lui Ahile.Cena a intrat cu numarul 19 eliminandu-i pe Shelton Benjamin,Yoshi Tatsu,Kofi Kingston si Batista castigatorul Edge intrand cu numarul 29 si eliminandu-i pe Chris Jericho si pe Cena.
* La WWE Elimination Chamber Cena participa in meciul cu acelasi nume pentru centura WWE a lui Sheamus impotriva acestuia si a mai multor adversari respectiv Kofi Kingston,Ted Dibiase,Triple H,Randy Orton.La WWE Elimination Chamber Cena castiga meciul pentru centura WWE dar Mr.Vince McMahon aranjeaza rapid un meci pentru centura WWE intre John Cena si Batista in care Cena fiind obosit dupa castigarea meciului anterior isi pierde titlul si Batista devine campion WWE.
* La cea mai mare scena a wrestlingului Wrestlemania aceasta fiind a-26-a editie a acestui super show care are loc o data pe an si unde toate superstarurile vor sa aiba un meci Cena il va infrunta pe Animalul Batista in revansa pentru centura WWE.Cena a obtinut insusi aceasta oportunitate invingandu-l pe Batista printr-o descalificare Batista lovindu-l sub centura pe Cena.Daca ar fi pierdut acea infruntare Sheamus ar fi fost adversarul lui Batista la Wretlemania 26.Insa la acest eveniment unic capul de afis il tine a doua lupta la rand dintre Undertaker si Shawn Michaels in care see vor ciocni doua orgolii.In acest meci Taker pune la bataie mostenirea sa la Wrestlemania,iar Shawn cariera sa.La cel mai tare eveniment de wrestling WrestleMania 26 John Cena il invinge pe Batista printr-un STF,iar John devine noul campion WWE.La ultimul meci Undertaker vs Shawn Michaels, Undertaker il invinge pe acesta si Shawn si-a pierdut cariera pentru totdeauna.Undertaker invingand printr-un al doilea Tombstone Piledriver primul dand gres,Michaels ridicandu-se de la podea.
* La Extreme Rules,John Cena avea sa se lupte cu Batista.Animalul era nervos,pierzand centura la Wrestlemania.Meciul a fost cu scantei,Cena reusind s-ai faca de 2 ori FU la Batista.Animalul a aplicat Batista Bomb si un Spine Buster pe masa,dar in final Cena l-a legat pe Batista cu scoci de bara de sustine a ringului,mentinandu-si centura prin numarare pana la 10.
* La Over the limit Cena a trebuit sa se lupte din nou cu animalul Batista.Acel meci a fost un "I Quit" match.Cena reuseste sa il faca pe sa spuna Batista I quit si si-a pastrat centura.In noapte de dupa show Batista a zis ca renunta la contractul lui cu WWE.
* La Fatal 4 Way,era un meci programat John Cena vs Randy Orton vs Edge vs Sheamus,unde Cena a pierdut centura din cauza celor din NXT care l-au atacat pe Cena.La un moment dat a aparut Edge incercand sa le tina piept nereusind,iar Sheamus a profitat facandu-i numaratoarea lui Cena,adjudecandu-si cel de-al doilea titlu mondial
* In prezent este membru Nexus datorita managerului general al RAW.
* La Bragging Rights reuseste sa castige titlul la echipe impreuna cu David Otunga.
* Din pacate pentru multi dintre fanii WWE-ului John Cena este concediat in urma victoriei lui Randy Orton Impotriva liderului Nexus, Wade Barret insa nu a stat deloc si i-a distrus pe cei din nexus la TLC dupa ce a fost reangajat la Slammy Awards 2010


Caracteristicile lui John Cena

* Manevre de final şi caracteristice

*
o Leg Drop Flyer
* On Face Crusher
o Five Knuffle Shuffle
o STFU
o Attitude Adjustement
o Protobomb (spinning sideslam)
o Suplex

* Manageri
o TONY
o Kenny Bolin

* Porecle
o The Doctor of Man Satisfaction
o The Champ
o Hustle Loyality Respect Man
o Mr Franchise
o The Chain Gang Soldier
[b]Sursa: Wikipedia [b]

Vizitato
Vizitator


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum